Collectie: Champagne William Saintot

De familie Saintot begon 60 jaar geleden haar wijntraditie in het symbolische huis la Roseraie (rozentuin), gevestigd in Avenay Val D’Or. De passie voor vinificatie is van generatie tot generatie overgebracht. Ieder lid van de familie bracht, en brengt nog steeds, zijn eigen gedachten en unieke ervaring in om het huis en haar Champagnes verder te ontwikkelen. Champagne William Saintot streeft er echter wel naar om een duurzame benadering van kwaliteit te ontwikkelen met respect voor de bodem en druif, alsmede excellentie in de wijnbouw te bevorderen en de subtiele Champagnes te ontwikkelen die het huis beroemd maken.

4 producten
  • Champagne William Saintot - Blanc De Noirs
    Vanaf €25,50
    Aanbiedingsprijs
  • Champagne William Saintot - Prestige
    €28,00
    Aanbiedingsprijs
  • Champagne William Saintot - Trilogie
    €31,00
    Aanbiedingsprijs
  • Champagne William Saintot - Millésime 2012
    €36,00
    Aanbiedingsprijs

Haute Valeur Environnementale & Viticulture Durable

Sinds 2014 is Champagne William Saintot in het bezit van het Haute Valeur Environnementale certificaat. De Haute Valeur Environnementale (HVE), is een milieucertificering, gereguleerd door de wet en toegankelijk op vrijwillige basis.
Er zijn drie niveau’s, waarin niveau 3 de hoogst haalbare niveauwaarde is. Een HVE-certificering is alleen mogelijk wanneer niveau 3 is bereikt. Om dit niveau te behalen, moet aan een hoop eisen worden voldaan met betrekking tot duurzame landbouw en een milieuvriendelijke aanpak.
Er worden vier thema’s gehanteerd: biodiversiteit, fytosanitaire strategie, bemesting en irrigatiebeheer.
Wijnboeren met het HVE-certificaat:

Haute Valeur Environnementale Champagne William Saintot
  • respecteren het ecosysteem waar de wijnstokken worden geteeld en waar wijn wordt geproduceerd om de biodiversiteit te verhogen en fauna en flora te behouden.
  • dragen bij tot het behoud van de schoonheid van het wijnlandschap.
  • besteden aandacht aan alle wijnbereidingsprocédés om de impact ervan op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Denk aan de productie van afval en het gebruik van pesticiden. De wijnbouwer verdiept zich in alternatieve, maar functionele methoden binnen het wijnproces en er wordt alleen ingegrepen wanneer het echt nodig is.

Ook is Champagne William Saintot in het bezit van het Viticulture Durable certificaat, opgezet en uitgereikt door de Comité Champagne (Champagne Commissie). Dit certificaat is een aanvulling op het HVE-certificaat en gaat uit van ongeveer 140 criteria met de volgende thema’s:

Viticulture durable Champagne William Saintot
  • Controle op het gebruik van bepaalde grondstoffen met als uitgangspunt het respecteren van de gezondheid en het milieu.
  • Behoud en verbetering van terroirs, biodiversiteit en wijnlandschappen.
  • Verantwoord beheer van het watergebruik, inclusief afvalwater, bijproducten en afval.
  • Vermindering van de energieafhankelijkheid en CO2-uitstoot (CO2-voetadruk).