Collectie: Champagne La Villesenière

La Villesenière is een kleine, onafhankelijke Champagneproducent gevestigd in het mooie dorpje Boursault. Het staat hoog op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de wijngaarden die zich uitstrekken tot aan de Marne rivier in de vallei beneden. Hier worden de Champagnes van La Villesenière gecreëerd.  La Villesenière werkt met zorgvuldigheid in eigen wijngaard en ziet toe op het gehele Champagne productieproces. Zij streeft naar een milieuvriendelijk wijnbouwproces en maakt geen gebruikt van insecticiden. Uitsluitend druiven afkomstig van de wijngaarden in Boursault worden gebruikt, zodat elke Champagne het terroir waar het vandaan komt kan weerspiegelen. Alhoewel geen enkele Champagne als vintage wordt gepresenteerd, zijn ze allen afkomstig van één oogst, dus één jaar. Deze bijzondere Champagnes vertegenwoordigen dus niet alleen het terroir waar zij van afkomstig zijn, maar ook het jaar waarin zij geoogst zijn. Geen enkele Champagne is hetzelfde! 
3 producten
  • Champagne La Villesenière - Harmony 2012
    €36,50
    Aanbiedingsprijs
  • Champagne La Villesenière - Les Cuteries
    €40,00
    Aanbiedingsprijs
  • Champagne La Villesenière - Harmony 2011
    €38,00
    Aanbiedingsprijs

Haute Valeur Environnementale

Champagne La Villesenière is in het bezit van het Haute Valeur Environnementale certificaat. De Haute Valeur Environnementale (HVE), is een milieucertificering, gereguleerd door de wet en toegankelijk op vrijwillige basis.
Er zijn drie niveau’s, waarin niveau 3 de hoogst haalbare niveauwaarde is. Een HVE-certificering is alleen mogelijk wanneer niveau 3 is bereikt. Om dit niveau te behalen, moet aan een hoop eisen worden voldaan met betrekking tot duurzame landbouw en een milieuvriendelijke aanpak.
Er worden vier thema’s gehanteerd: biodiversiteit, fytosanitaire strategie, bemesting en irrigatiebeheer.
Wijnboeren met het HVE-certificaat:

Haute Valeur Environnementale Champagne William Saintot
  • respecteren het ecosysteem waar de wijnstokken worden geteeld en waar wijn wordt geproduceerd om de biodiversiteit te verhogen en fauna en flora te behouden.
  • dragen bij tot het behoud van de schoonheid van het wijnlandschap.
  • besteden aandacht aan alle wijnbereidingsprocédés om de impact ervan op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Denk aan de productie van afval en het gebruik van pesticiden. De wijnbouwer verdiept zich in alternatieve, maar functionele methoden binnen het wijnproces en er wordt alleen ingegrepen wanneer het echt nodig is.