Nieuws

 • Alles over Blanc de Blancs Champagne

  0 minuut
  Blanc de Blancs. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het betekent wit uit wit, ofwel wit sap uit witte druiven. Binnen de Champagne zal dit bijna altijd een 100% Chardonnay zijn. Er zijn echter ook andere witte druivenrassen binnen de Champagne toegestaan.
 • Champagne & Milieucertificaten

  1 minuut
  Champagne, met haar wereldwijde reputatie, ziet het als plicht zich te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzame wijnbouw om bijvoorbeeld de impact op het milieu te verkleinen, het waterbeheer te verbeteren en biodiversiteit te stimuleren.
 • Champagnetoren

  1 minuut
  De Champagnetoren is een echte eyecatcher en maakt iedere gelegenheid extra feestelijk. Wij gaan uit van Champagne First. De Champagne moet natuurlijk echt lekker zijn en nog steeds lekker zijn op het moment van uitschenken (geen dode Champagne). Wij gaan voor kwaliteit, hebben de kennis en passie!
 • Alles over Blanc de Noirs Champagne

  1 minuut

  Blanc de Noirs. Een term die vaak op een Champagne etiket terug te vinden is. Wat betekent het eigenlijk? Binnen de Champagne zijn de drie voornaamste druivenrassen de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De Chardonnay is een witte druif, terwijl de Pinot Noir en Pinot Meunier blauwe druiven zijn. De kleur blauw of wit, wordt bepaald aan de hand van de kleur van de schil. Het sap van de druiven is namelijk kleurloos!

 • September: kom jij onze Champagnes proeven?

  1 minuut
  Kijk, ruik, voel, hoor, proef en beleef. Wij willen jou uitnodigen om tijdens één of twee van onderstaande evenementen onze Champagnes te ontdekken. Graag nemen wij jou mee in onze zoektocht naar de lekkerste bubbels en vertellen het verhaal achter onze collecties.
 • Waar komen de bubbels in Champagne vandaan?

  1 minuut
  Om te kunnen begrijpen hoe de bubbels in Champagne ontstaan, moeten we eerst begrijpen hoe Champagne wordt gemaakt. Tijdens de vergisting eet de gist als het ware de suikers op, waarbij onder andere koolzuurgas en alcohol ontstaan. Tijdens de eerste (alcoholische) vergisting kan het koolzuurgas ontsnappen. Tijdens de prise de mousse gaat dat net iets anders.
 • Het Champagne etiket

  2 minuten
  Wellicht was het je nooit opgevallen, maar je kunt vaak een hoop informatie vinden op het Champagne etiket. Hoe de Champagne wordt geproduceerd, welk soort Champagne in de fles zit, hoeveel deze is gezoet en op welke temperatuur je hem het best kunt drinken. Weten wat de teksten, getallen, symbolen en afkortingen betekenen?
 • Grand Cru, Premier Cru of 'andere' Cru?

  3 minuten
  Grand Cru, Premier Cru of 'andere' Cru? Hoe werkt het? Lees meer over de Échelle de Crus en wat de verschillende categorieën inhouden.
 • Over calorieën in Champagne

  1 minuut
  Champagne bestaat voornamelijk uit ‘water’. Gevolgd door alcohol, suikers en een kleine hoeveelheid eiwitten. Wij hebben voor jullie uitgezocht hoeveel calorieën er in een glaasje bubbels zitten.
 • De kleine lettertjes op het Champagne label

  2 minuten
  Wie denkt dat Champagne altijd door de wijnboer of het Champagnehuis wordt geproduceerd, heeft het goed mis. Niet allemaal beschikken ze over de middelen om een Champagne van grond tot fles te creëren. Hoe Champagne wordt geproduceerd, kun je aflezen aan de kleine lettertjes op het Champagnelabel. Wat betekenen die kleine lettertjes?
 • De invloed van tijd op Champagne

  6 minuten
  Tijd kan, net als bij alle andere wijnen, invloed hebben op de aroma’s, smaak en structuur van Champagne. Het proces gaat langzaam en subtiel, maar gaandeweg kunnen de smaken en aroma’s zich prachtig ontwikkelen en leiden tot een ongeëvenaarde ervaring. Maar let op, niet alle Champagnes kunnen zich op deze manier ontwikkelen. Hoe weet je welke Champagne je wel of niet kan laten liggen? De invloed van tijd is divers en hangt met meerdere factoren samen.
 • Champagne koelen

  3 minuten
  Hoeveel graden Celsius moet jouw glaasje bubbels zijn voor een optimale smaakbeleving? Hoe behaal je die temperatuur? Met andere woorden; welke manieren zijn er om je fles Champagne te koelen? We geven ook een aantal handige tips die je goed kunt gebruiken tijdens jouw Champagnevoorbereidingen.