Champagne William Saintot - Trilogie

De Trilogie is een uitgebalanceerde Champagne, bestaande uit 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier. Allen geoogst in het jaar 2013.

sku: WSTRI075
€ 31,00
inclusief : 21% btw.

€ 31,00

SPECIFICATIES

  • Inhoud: 75 cl
  • Druivensoort: 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier
  • Classificatie: Premier Cru
  • Percelen: d’Avenay Val d’Or en Bisseuil, Frankrijk
  • Assemblage: 2013
  • Dosage: 6.5 gram suiker per liter (Brut)
  • Bewaaradvies: Koel en op een donkere plek bewaren.

Omschrijving

De Trilogie is een uitgebalanceerde Champagne, bestaande uit 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier. Allen geoogst in het jaar 2013. Deze bijzondere Champagne is voor 10% gevinifieerd in eikenhouten vaten, wat zorgt voor een verhoogd aromagehalte en een rond karakter.

Indruk

Diepe goudgele kleur met verschillende tinten goud. De kracht van de Trilogie ligt in zijn complexe smaken, die doen denken aan aarde en bosgrond. Accenten van cacao versterken deze rijke tonen. Laat deze Champagne beluchten, en een verleidelijk aroma van exotische vruchten onthult zich, die plaats maakt voor een explosie van citrusvruchten. Zeer geschikt als aperitief. Eveneens aanbevolen bij een fruitig dessert.

Champagne huis

De familie Saintot begon 60 jaar geleden zijn wijntraditie in het symbolische huis la Roseraie (rozentuin), gevestigd in Avenay Val d’Or. De passie voor vinificatie is van generatie tot generatie overgebracht. Ieder lid van de familie bracht, en brengt nog steeds, zijn eigen gedachten en unieke ervaring in om het huis en haar Champagnes verder te ontwikkelen. Het streeft er echter wel naar om een duurzame benadering van kwaliteit te ontwikkelen met respect voor de bodem en druif, alsmede excellentie in de wijnbouw te bevorderen en de subtiele champagnes te ontwikkelen die het bedrijf beroemd maken.

Neem contact op

Bezoekadres (alleen op afspraak):
CPP-Wines
Koperstraat 26
3067GL Rotterdam


E-mail: info@cpp-wines.nl


Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur