Champagne William Saintot - Prestige

De Prestige is het neusje van de zalm van het huis William Saintot. Deze Champagne is gemaakt van alleen de meest pure en geconcentreerde sappen van de druiven, waarvan 49% is gevinifieerd in eikenhouten vaten.

sku: WSPRE075
€ 28,00
inclusief : 21% btw.

€ 28,00

SPECIFICATIES

  • Inhoud: 75 cl
  • Druivensoort: 80% Pinot Noir en 20% Chardonnay
  • Classificatie: Premier Cru
  • Percelen: d’Avenay Val d’Or en Bisseuil, Frankrijk
  • Assemblage: 2013, 2014 en reserves uit 2010
  • Dosage: 6.5 gram suiker per liter (Brut)
  • Bewaaradvies: Koel en op een donkere plek bewaren.

Omschrijving

De Prestige, ook wel de meeste prestigieuze, is het neusje van de zalm van het huis William Saintot. Deze Champagne is gemaakt van alleen de meest pure en geconcentreerde sappen van de druiven, die tijdens de eerste tedere persing van de druiven gewonnen worden; de tête de cuvée. Dit betekent dat uit 4000 kilogram druiven, de eerste 15 hectoliter sap voor de Prestige gebruikt wordt. Een ware garantie voor kwaliteit.
In 2017 heeft deze cuvée de gouden medaille gewonnen binnen de vignerons indépendants (onafhankelijke wijncompetitie).

Indruk

Een mooie stabiel gouden kleur. Complex in de neus met florale tonen, gevolgd door romige tonen en accenten van citrusvruchten. Een volle aanwezigheid in de mond met een uitstekend evenwicht tussen kracht en frisheid. De Prestige is op volle rijpheid en laat zijn zijdezachte kant zien met aroma’s van toast en brioche, gevolgd door een frisse afdronk van citronella. Zijn krachtige, mooi ontwikkelde en toch verfijnde tonen heeft deze cuvée te danken aan de deelse vinificatie en rijping in houten vaten (49%). Een mooi aperitief, maar ook ideaal ter verrijking van verschillende soorten maaltijden.

Champagne huis

De familie Saintot begon 60 jaar geleden zijn wijntraditie in het symbolische huis la Roseraie (rozentuin), gevestigd in Avenay Val d’Or. De passie voor vinificatie is van generatie tot generatie overgebracht. Ieder lid van de familie bracht, en brengt nog steeds, zijn eigen gedachten en unieke ervaring in om het huis en haar Champagnes verder te ontwikkelen. Het streeft er echter wel naar om een duurzame benadering van kwaliteit te ontwikkelen met respect voor de bodem en druif, alsmede excellentie in de wijnbouw te bevorderen en de subtiele champagnes te ontwikkelen die het bedrijf beroemd maken.

Neem contact op

Bezoekadres (alleen op afspraak):
CPP-Wines
Koperstraat 26
3067GL Rotterdam


E-mail: info@cpp-wines.nl


Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur