Champagne William Saintot - Millésime 2012

De Millésime 2012 is een vintage Champagne uit het jaar 2012. Deze vintage bestaat uit alleen de meest pure en geconcentreerde sappen van de druiven.

sku: WSM12075
€ 36,00
inclusief : 21% btw.

€ 36,00

SPECIFICATIES

  • Inhoud: 75 cl
  • Druivensoort: 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay
  • Classificatie: Premier Cru
  • Percelen: d’Avenay Val d’Or en Bisseuil, Frankrijk
  • Assemblage: 2012
  • Dosage: 5 gram suiker per liter (Extra Brut)
  • Bewaaradvies: Koel en op een donkere plek bewaren.

Omschrijving

De Millésime 2012 is het resultaat van de uitzonderlijk goede oogst in 2012. Deze vintage bestaat uit alleen de meest pure en geconcentreerde sappen van de druiven, waarvan 20% werd verwerkt in eikenhouten vaten.
In 2018 heeft deze cuvée de gouden medaille gewonnen binnen de vignerons indépendants (onafhankelijke wijncompetitie).

Indruk

Een briljant gouden kleur. Een complexe neus met aroma’s van rijpe gele vruchten, zoals abrikozen gecombineerd met zwoele accenten van gedroogd fruit en brioche. In de aanzet breed met een romige bubbel ondersteund door tonen van gedroogde en gekonfijte vruchten. De vinificatie op hout brengt verfijnde gegrilde tonen met zich mee. De perfecte begeleider van uitzonderlijke gerechten, maar ook op zichzelf kan deze vintage elk moment onvergetelijk maken.

Champagne huis

De familie Saintot begon 60 jaar geleden zijn wijntraditie in het symbolische huis la Roseraie (rozentuin), gevestigd in Avenay Val d’Or. De passie voor vinificatie is van generatie tot generatie overgebracht. Ieder lid van de familie bracht, en brengt nog steeds, zijn eigen gedachten en unieke ervaring in om het huis en haar Champagnes verder te ontwikkelen. Het streeft er echter wel naar om een duurzame benadering van kwaliteit te ontwikkelen met respect voor de bodem en druif, alsmede excellentie in de wijnbouw te bevorderen en de subtiele champagnes te ontwikkelen die het bedrijf beroemd maken.

Neem contact op

Bezoekadres (alleen op afspraak):
CPP-Wines
Koperstraat 26
3067GL Rotterdam


E-mail: info@cpp-wines.nl


Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur