Champagne William Saintot - Blanc de Noirs Méthusalem (6L)

De Blanc de Noirs is de klassieke Champagne van het huis William Saintot. Een elegante en subtiele Champagne.

sku: WSBDN600
€ 549,00
inclusief : 21% btw.

€ 549,00

SPECIFICATIES

  • Inhoud: 600 cl
  • Druivensoort: 100% Pinot Noir
  • Classificatie: Premier Cru
  • Percelen: d’Avenay Val d’Or, Mutigny en Bisseuil, Frankrijk
  • Assemblage: 2012 en 2013
  • Dosage: 5 gram suiker per liter (Extra Brut)
  • Bewaaradvies: Koel en op een donkere plek bewaren.

Omschrijving

De Blanc de Noirs is de klassieke Champagne van het huis William Saintot en bestaat uit 100% Pinot Noir. Ieder jaar worden deze druiven van de percelen d’Avenay Val d’Or, Mutigny en Bisseuil geplukt en met de reserve wijnen van voorgaande jaren gecombineerd.
In 2018 heeft de Blanc de Noirs de bronzen medaille gewonnen binnen de vignerons indépendants (onafhankelijke wijncompetitie).

Indruk

Licht gouden kleur met talrijke fijne bubbels. Een verse neus van geel fruit, zoals perzik, mirabellen en witte aalbes. Een ware sensatie van rijpe druiven in de mond. Fijn en licht, toch vol van smaak. Een lange afdronk met een vleugje framboos en braambes op de finish. Een champagne met karakter.

De ideale partner voor iedere gelegenheid; geschikt als aperitief, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld schaal- en schepdieren of fruitige desserts. Denk aan risotto met Saint Jacques coquilles, warme langoustines of desserts met perzik, framboos en honing.

Champagne huis

De familie Saintot begon 60 jaar geleden zijn wijntraditie in het symbolische huis la Roseraie (rozentuin), gevestigd in Avenay Val d’Or. De passie voor vinificatie is van generatie tot generatie overgebracht. Ieder lid van de familie bracht, en brengt nog steeds, zijn eigen gedachten en unieke ervaring in om het huis en haar Champagnes verder te ontwikkelen. Het streeft er echter wel naar om een duurzame benadering van kwaliteit te ontwikkelen met respect voor de bodem en druif, alsmede excellentie in de wijnbouw te bevorderen en de subtiele champagnes te ontwikkelen die het bedrijf beroemd maken.

Neem contact op

Bezoekadres (alleen op afspraak):
CPP-Wines
Koperstraat 26
3067GL Rotterdam


E-mail: info@cpp-wines.nl


Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur