Champagne Boutrop - Rosé Grand Cru

Champagne Boutrop Brut Rosé is een heerlijk frisse en toegankelijke rosé Champagne, geschikt voor zowel kenners als beginners.

sku: BORGC075

SPECIFICATIES

  • Inhoud: 75 cl
  • Druivensoort: 65% Chardonnay, 23% Pinot Noir, 12% Pinot Noir (rode wijn)
  • Classificatie: Grand Cru
  • Percelen: Verzenay, Mailly-Champagne, Louvois en Ambonnay, Frankrijk
  • Assemblage: 2011 en 2012
  • Dosage: 8.5 gram suiker per liter (Brut)
  • Bewaaradvies: Koel en op een donkere plek bewaren.

Omschrijving

Champagne Boutrop Brut Rosé is een prachtige rosé Champagne gemaakt van druiven die vervaardigd zijn uit vier superieure Grand Cru dorpen gelegen in de Montagne de Reims. Hij heeft zijn kleur te danken aan de toevoeging van een kleine hoeveelheid zelfgemaakte rode wijn. Een heerlijk frisse en toegankelijke Champagne, geschikt voor zowel kenners als beginners. Dankzij de licht fruitige smaak en een lage zuurgraad drinkt de Brut Rosé makkelijk weg en blijft hij ook na meerdere glazen (of flessen) nog steeds heerlijk zacht. It leaves you wanting more.

Indruk

Prachtige zacht koperen kleur met een luchtige bubbel. Een mooie balans tussen fris en zacht met lichte aroma’s van witte bloemen en rood fruit, ondersteund door frisse tonen van citrusvruchten. Verrassend fijn en elegant op de tong. Een fruitige traktatie met een levendigheid die tot de laatste slok gegarandeerd is. Zeer geschikt als aperitief of tijdens de borrel met een klein borrelhapje. Deze Champagne is een allrounder aan tafel en past bijzonder goed bij simpele, frisse gerechten zoals rauwe vis, schaal- en schelpdieren, maar ook bij desserts met rood fruit.

Champagne achtergrond

Champagne Boutrop is ontstaan uit een samenwerking tussen een Nederlandse Champagneliefhebber en een Franse champagneboer. Met passie en uiterste zorgvuldigheid hebben zij jaren gewerkt aan het creëren van een elegante en uitgebalanceerde Champagne. De druiven die zijn gebruikt, zijn vervaardigd uit vier Grand Cru gemeenten. Van de 318 gemeenten, mogen slechts 17 de classificatie Grand Cru dragen. Mede dankzij de frisse, licht fruitige smaak en zachte tonen, is Champagne Boutrop een prachtige aanvulling tijdens iedere gelegenheid.

Neem contact op

Bezoekadres (alleen op afspraak):
CPP-Wines
Koperstraat 26
3067GL Rotterdam


E-mail: info@cpp-wines.nl


Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur