Gratis verzending vanaf €75,- (NL) Vanaf 6 flessen 5% korting Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Vanaf 6 flessen 5% korting

10x lekkere en snelle hapjes voor bij Champagne

2 minuten

10x lekkere en snelle hapjes voor bij champagne


Oudejaarsavond staat weer voor de deur; dat vraagt om lekkere hapjes en natuurlijk CHAMPAGNE om te toasten op het nieuwe jaar! Maar welke hapjes serveer je bij Champagne? Wij selecteerden onze favoriete, snelle hapjes en snacks voor bij een glaasje bubbels!

Oester bij champagne

1. Oesters

Wellicht heb je deze combinatie al vaker voorbij zien komen, maar dit is echt een perfect match. Het zoutige en vettige van de oester benadrukt het fruitige van de Champagne en laat de mineraliteit mooi tot zijn recht komen. Persoonlijk kiezen wij vaak voor de Gillardeau of Creuse met een klein beetje citroen.

Kaasstengels bij champagne

2. Kaasstengels

Super simpel, maar lekker. Heb je genoeg tijd? Maak de kaasstengels dan zelf! Gebruik verschillende kazen om de stengels mee te maken. Denk aan jonge kaas, geitenkaas of belegen kaas. Als je geen tijd hebt om zelf kaasstengels te maken, no stress. Je kunt ze in vrijwel iedere supermarkt vinden.

Dadels bij champagne

3. Dadels met spek

Zoet en zout in één hapje én lekker met Champagne. Mocht je weinig tijd hebben, kun je deze snack in de middag al voorbereiden en in de koelkast bewaren tot het moment van bakken. Tip: gebruik Medjoul-dadels. Deze dadels zijn groot en zacht, heerlijk bij het knapperige spek.

Toast met zalm bij champagne

4. Toast met gerookte zalm

Nog een super snelle snack. Het enige dat je nodig hebt, is wit brood, gerookte zalm en Gravad Lachs saus. Rooster het witbrood en snijd het schuin doormidden. Bedek met gerookte zalm en Gravad Lachs saus en klaar is kees! Vis en Champagne is een welbekende en perfecte combinatie. Niet alleen is gerookte zalm lekker, ook rauwe zalm (sashimi!) is bijzonder lekker bij Champagne.

Champagnes die bij deze hapjes passen?

Bruscetta met tomaat en rauwe ham bij champagne

5. Bruscetta met tomaat en rauwe ham

Er zijn ontzettend veel variaties op de bruscetta, maar persoonlijk vinden wij deze erg lekker en makkelijk. De ingrediënten die wij gebruikten: wit stokbrood, olijfolie, snacktomaatjes, Serranoham en wat zout. Uiteraard kun je zelf per ingrediënt bepalen welk soort je neemt. Bruin stokbrood, trostomaten en Parmaham is ook een prima combinatie. Voeg eventueel knoflook toe als je dat lekker vindt.

Brownie met saus van rood fruit bij champagne

6. Brownie met saus van rood fruit

Donkere chocolade en rood fruit zijn op zichzelf al een prachtige combinatie, laat staan met Champagne. Het volle en bittere van donkere chocolade gecombineerd met het zoete van het rode fruit, sluiten perfect aan bij een mooie rosé Champagne. Tip: maak zelf de saus van rood fruit door vers fruit of diepvries fruit even aan de kook te brengen met een scheut suiker tot het een dikke saus wordt.

Nog op zoek naar een cadeau?

Tempura garnalen bij champagne

7. Tempura garnalen

Ook deze snack kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de winkel kopen. Het knapperige en vette van gefrituurd eten is een goede combinatie met het frisse van Champagne. Laatst probeerden wij knapperige garnalen uit de airfryer. Erg lekker! Overigens zijn bitterballen, kroketten, calamari en gefrituurde kip ook smakelijk bij een glaasje bubbels.

Aardbeien bij champagne

8. Aardbeien

No words needed! You can’t go wrong with strawberries and Champagne!

Brie met vijgenconfituur bij champagne

9. Brie met vijgenconfituur

Het romige van de brie met een vleugje zoet van de vijgenconfituur maakt dit een snack die goed past bij een brut Champagne. In plaats van vijgenconfituur kun je ook vijgenbrood gebruiken.

Tuna tataki bij champagne

10. Tonijn tataki

Een klassieke combinatie met Champagne: tonijn. Tonijn tataki wordt even kort gebakken of geroosterd en omhuld met sesamzaadjes. Vaak wordt de tataki op smaak gebracht met een mix van Aziatische ingrediënten en sauzen, zoals gember en sojasaus. Voor een feestelijke uitstraling serveer je de tonijn tataki in blokjes op een stokje!

Op zoek naar Champagnes die bij deze hapjes passen? Wij combineerden deze snacks en hapjes met de La Villesenière Coeur de Meunier, La Villesenière Harmony 2012, William Saintot Blanc de Noirs en William Saintot La Roseraie.

Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en hopelijk tot snel!

*Al onze artikelen zijn geschreven op basis van onze persoonlijke ervaring, die wij graag met jullie delen! Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten !